Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

BARLANGOLJUNK! - Március a Barlangok Hónapja

Megjelenés: 2020.02.25

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel várjuk a látogatókat barlangjainkban egész márciusban.

A barlangok természeti örökségünk fontos részei, megóvásukban kiemelt szerepük van a nemzeti park igazgatóságoknak. Az elmúlt 10 évben jelentősen növekedett hazánk ismert barlangjainak száma és a járatok hossza is. Jelenleg több mint 4150 barlang található az Országos Barlangnyilvántartásban, amely együttes hossza mintegy 300 km.

A nemzeti parkok területén összesen 40 barlangi bemutatóhely van, ebből 6 az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, 4 a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, 18 a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, 6 a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint 6 a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén található. Népszerűségüket jól mutatja, hogy a nemzeti parkok regisztrált látogatóinak csaknem fele barlangi bemutatóhelyekre vált belépőt, vagy veszt részt ilyen programon.

A Barlangoljunk! programsorozat 2014-ben indult el, azóta 30%-al növekedett az idegenforgalmi hasznosítású barlangok látogatószáma, az elmúlt években már több mint fél millió érdeklődőt fogadtak.

<< KÜLÖNLEGES TÚRÁINKÉRT ÉS KEDVEZMÉNYEINKÉRT KATTINTSON IDE >>






Kapcsolódó helyek

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább

Budai Vár-barlang

A Budai Vár-barlang Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja, amelynek mai arca az ember és természet közös, több százezer éves munkájának eredménye.

Tovább