Kiemelt programjaink

Szemlő-hegyi-barlang (Fotó: Egri Csaba)

Különleges Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

2020.02.28

A barlangi belépőjegyek megváltásával a csoportok egy különleges túrán vehetnek részt! A kb. 1 órás időtartamú program keretében izgalmas túrát tesznek a Szemlő-hegyi-barlang kiépített szakaszán, ahol közvetlenül interaktív formában kerülnek bemutatásra a barlangban lejátszódott folyamatok, és azok eredményei.

Tovább olvasom
A kis patkósdenevér (Rhinolophus hipposideros) a leggyakrabban megtalált faj volt, állományának mérsékelt emelkedését tapasztaltuk (Fotó: Klébert Antal)

Denevérlesen a Pál-völgyi-barlangban

2020.03.06

A program keretében rendhagyó módon, a barlang története, változatos formakincse és kialakulása mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a barlangok élővilágára, az itt telelő denevérekre és azok védelmére.

Tovább olvasom
Tavaszi hérics

A tavasz hírnökei a Sas-hegyen

2020.03.07

Minden évben, kora tavasszal kíváncsian várjuk, hogy az első vadvirágok szirmot bontsanak. Vajon mi virít elsőnek? Nyílik-e a leánykökörcsin? Megtudhatjuk tanösvény sétánkon.

Tovább olvasom
Családi nap Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Családi nap Királyréten – Tél vége? Tavasz kezdete?

2020.03.08

A márciusi erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Ennek járunk utána rövid erdei séta keretében családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi épülete

Álláshirdetéseink

2020.02.20

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet "iratkezelési asszisztens" és "területkezelő" álláshelyek betöltésére.

Tovább olvasom
Műfészkek telepítése Érden (Fotó: Petró Krisztina)

Műfészkek telepítése az érdi fecskék számára

2020.02.14

Lakossági segítséggel kerültek fel a tönkrement sárfészkek helyett. Petró Krisztina írása.

Tovább olvasom
Fészekodú felszerelés Erdélyben (Fotó: Hegyi Barna)

Fészekodú kihelyezés erdélyi testvérünknél

2020.02.12

A Békás szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkban új eszközökkel segítik és vizsgálják a területen előforduló madárfajokat.

Tovább olvasom
Tarka sáfrány (Fotó: Halász Antal)

Nyílik a tarka sáfrány

2020.02.11

Megtisztítottuk a tavasz egyik első hírnökének élőhelyét.

Tovább olvasom
Útitársunk, Jókai Mór!

Útitársunk, Jókai Mór!

Egy olyan szabadtéri irodalomórára várjuk a diákcsoportokat, amelyben összekapcsolódik a svábhegyi Jókai-kert története, az író élete és Az arany ember című regénye. Jókai Mórral és regényének szereplőivel találkozhatunk ebben a különleges kertben, amely híres írónk nyári rezidenciája volt, s amelynek kialakítása máig az ő keze nyomát viseli. A kertet állomásszerűen járjuk be, miközben beszélgetünk arról, mitől válhatnak egyes helyek különösen fontossá számunkra, mit jelent úgy tekinteni embertársainkra, mint egy műalkotásra, milyen szokások, akaratok, kényszerek mozgatnak egy embert.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Sétahajóval az úszólápok között (Forrás: velenceitohajozas.hu)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Mátyás-hegyi-barlang

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább olvasom
Hiúzos hűtőmágnes

Hiúzos hűtőmágnes

Hiúz-mintával díszített hűtőmágnes (mérete: 50 x 90 mm).

Tovább olvasom
DINPI francia kártyák

Duna-Ipoly Nemzeti Park francia kártyacsomag

Gyártó az osztrák PIATNIK cég. A kártyalapokat Kókay Szabolcs és Zsoldos Márton művészi festményei illusztrálják. A kártyákon a fajok nevei magyarul, latinul, angolul és németül is szerepelnek.

Tovább olvasom
Krétás bögre

Krétás bögre

Írható felületű kerámia bögre.

Tovább olvasom
Retró bögrék

Bádog bögre

"Retró" bögre két fajta mintával. Űrtartalom: 0,33 l

Tovább olvasom

Blogjaink

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.