Kiemelt programjaink

Bikapók (fotó: Becsei Katalin)

Piros pókok a Sas-hegyen

2017.05.01

Két kiváló tudósunk munkásságát követve, gyönyörű helyszínre, a budai Sas-hegyre hívjuk az apró teremtmények világát közelebbről megismerni vágyó látogatóinkat.

Tovább olvasom
Csillagok (Fotó: Kolláth Zoltán)

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN: Jupiter felemelkedése, Mars bukása

2017.04.29

Programunkat egy csillagászati előadással kezdjük, majd sötétedésig az ökofaluban tett sétánk során megismerkedünk a természetgazdálkodási major életével, két- és négylábú lakóival. Sötétedés után, távol a városok fényeitől, a Gerecse sötétjében olyan halvány égitesteket is láthatunk, amiket a fényszennyezés miatt a lakott területeken nem. Napnyugtakor még látjuk a téli égbolt jellemző csillagképeit, a fejünk fölött a tavaszi csillagképek látszanak, és ha várunk egy kicsit, a keleti égen már felkelnek a nyári csillagképek, valamint bőséges választék vár galaxisokban, gömbhalmazokban is!

Tovább olvasom
A világon egyedül itt élő pilisi len (fotó: Zsila Sándor)

Virágzik a pilisi len!

2017.04.29

Túránk során festői szépségű tájon haladunk, Nagykovácsiból egészen Pilisszentivánig az erdőn keresztül. Ez alatt látogatóink megismerkedhetnek a terület karakteres élőhelyeivel, védett és fokozottan védett növényeivel, köztük a Földön csak itt élő pilisi lennel, mely a terület egyik igazi ékköve.

Tovább olvasom
Mundruszné Pál Gizella babakészítő munkái

Nyitott Műhely – Alkotó nap a Tájházban

2017.04.29

A Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterség-bemutatója. Ezúttal Mundruszné Pál Gizella babakészítő tart vásárral egybekötött kézműves bemutatót az Ócsai Tájházban. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Szürkemarhák

PÁLYAZATI FELHÍVÁS

2017.04.25

Igazgatóságunk pályázatot hirdet MEZŐGAZDASÁGI ÜGYINTÉZŐ (állattenyésztés) munkakör betöltésére

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Felhívás Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésre

2017.04.13

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi feldolgozott élelmiszer, valamint kézműves termékeknek, amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik.

Tovább olvasom
Élőhelykezelés a budaörsi kopárokon (Fotó: Kiss Gyula)

Élőhelykezelés a Budaörsi Kopárokon

2017.03.28

A Budaörsi Kopárokon végzett, természetvédelmi célú erdőirtás továbbra is sok arra látogatóból vált ki ellenszenvet. Következzen hát néhány tévhit-eloszlató gondolat arról, hogy nem minden az, aminek látszik.

Tovább olvasom
Az erdőkonferencia résztvevői a terepen (Fotó: Bódis Pál)

Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért

2017.03.23

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban.

Tovább olvasom
Haraszt-hegyi túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Pedagógus továbbképzés

Pedagógus továbbképzés – Jelentkezés ÁPRILIS 10-ig!

60 órás akkreditált pedagógus képzésünk címe: „A környezeti nevelés megvalósítása terepi körülmények között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság lehetőségeit felhasználva”.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Szarvas és szürke marha termékek

Védjegyes szarvas és szürke marha termékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Tejtermékek

Védjegyes tejtermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Méztermékek

Védjegyes méztermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Gyümölcstermékek

Védjegyes gyümölcstermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.