Kiemelt programjaink

Királyrét

Családi nap Királyréten: Rügyfakadás, ébred a természet

2017.03.25

A tavaszi erdő titkait fürkésszük családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek. Mit mesél a tavaszi erdő? Milyen változásokat figyelhetünk meg a növényeket, állatokon. Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

Tovább olvasom
Tápió-vidék, Sós-tavak (Fotó: Vidra Tamás)

VÍZ VILÁGNAPJA: Túra a Sós-tavakhoz

2017.03.25

Egy izgalmas gyalogtúra keretében ellátogatunk a Nagykátától keletre elhelyezkedő Sós-tavakhoz. A Tápió-vidék egyik leghangulatosabb, szikes tavakkal, mocsárfoltokkal, tölgyligetekkel tagolt tájrészlete, ahol betekintést nyerhetünk a tavaszi vadvizek világába.

Tovább olvasom
Sas-hegy tanösvény

METEOROLÓGIAI VILÁGNAP: Trópusok és jégkorszak a Sas-hegyen

2017.03.25

A túra keretében különböző meteorológiai eszközök segítségével górcső alá vesszük a Sas-hegy egyedülálló adottságait, speciális mikroklímáját. Vajon hogyan férhet meg egymás mellett meleg kori reliktumunk, a fokozottan védett magyar gurgolya, illetve egy jégkorszaki maradványunk a budai nyúlfarkfű? Programunkon ez is kiderül!

Tovább olvasom
Lápi ember túra (Fotó: Verő György)

VÍZ VILÁGNAPJA: A lápi ember nyomában

2017.03.25

Gumicsizmás túra a Víz Világnapja alkalmából. Égeres láperdők, valamint a láprétek vízviszonyaival és élővilágával ismerkedhetnek látogatóink. Túravezetőnk Nagy István természetvédelmi őr.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Az erdőkonferencia résztvevői a terepen (Fotó: Bódis Pál)

Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért

2017.03.23

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban.

Tovább olvasom
Ifjú kócsagőr 2017

„Ifjú Kócsagőrök” -et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!

2017.03.22

Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.

Tovább olvasom
Anker-araszoló (Erannis ankeraria) Fokozottan védett lepkénk, természetvédelmi értéke 100 ezer Ft. (Fotó: Klébert Antal)

Fokozottan védett lepkefaj került elő

2017.03.14

Több év keresés után végre előkerült a Vértesben az ANKER-ARASZOLÓ (Erannis ankeraria).

Tovább olvasom
Csoda a Pál-völgyi-barlangban (fotó: Kiss Attila)

BARLANGOLJUNK! - Március a barlangok hónapja

2017.03.02

Országszerte meghirdetett nagyszabású program a Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében, amelynek célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. Ebben a hónapban mi is kedvezményekkel várunk minden látogatót!

Tovább olvasom
Haraszt-hegyi túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Pedagógus továbbképzés

Pedagógus továbbképzés – Jelentkezés ÁPRILIS 10-ig!

60 órás akkreditált pedagógus képzésünk címe: „A környezeti nevelés megvalósítása terepi körülmények között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság lehetőségeit felhasználva”.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Szarvas és szürke marha termékek

Védjegyes szarvas és szürke marha termékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Tejtermékek

Védjegyes tejtermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Méztermékek

Védjegyes méztermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Gyümölcstermékek

Védjegyes gyümölcstermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.